Søknad på engelsk 

Å skrive en søknad på engelsk er en kunst som krever mer enn bare språkkunnskap. Det handler om å formidle dine kvalifikasjoner, erfaringer og personlighet på en måte som appellerer til internasjonale arbeidsgivere.  

I denne artikkelen gir vi deg nyttig innsikt for å sikre at din oversatte søknad fra norsk til engelsk presenterer deg på best mulig måte. 

Forstørrelsesglass: Hva koster oversettelse?

Forstå de formelle elementene 

En vellykket søknad på engelsk starter med å forstå de formelle elementene. Strukturen, formateringen og innholdet bør tilpasses engelsk skikk og bruk. Start med en tydelig overskrift, etterfulgt av en høflig hilsen. Introduser deg selv klart og konsist, og følg opp med en velstrukturert presentasjon av dine kvalifikasjoner og motivasjon. Avslutt med en høflig avslutning.  

Selv om du gjerne behersker engelsk, er det viktig å være oppmerksom på språklige finesser. Unngå å oversette direkte fra norsk, da dette kan føre til misforståelser. Uttrykk deg klart og presist, og vær oppmerksom på forskjeller i ordvalg og setningsstruktur. Bruk formell, profesjonell tone gjennom hele søknaden. 

Translatør presenterer tekst: Hva koster oversettelse?

Fremhev hva som gjør deg unik 

I et konkurransedrevet jobbmarked er det viktig å fremheve hva som gjør deg unik. Beskriv dine ferdigheter, erfaringer og prestasjoner på en måte som skiller deg ut. Ikke nøl med å uttrykke din personlige tone, men husk å balansere dette med nødvendig formalitet. Fortell arbeidsgiverne hva som gjør deg til den ideelle kandidaten for denne jobben.   

Å forstå de kulturelle nyansene er også avgjørende for en vellykket oversettelse. Engelsk forretningskultur kan variere, så tilpass tonen og stilen din til det spesifikke markedet eller bransje du søker innen. Unngå norske uttrykk eller referanser som ikke har en parallell i engelsk kultur. Dette bidrar til å sikre at din søknad oppfattes korrekt. 

PC med dokument: Hva koster oversettelse?

Bruk av oversettelsesverktøy 

Mange benytter seg av automatiserte oversettelsesverktøy som Google Translate, men dette kan ha sine utfordringer. Slike verktøy mangler ofte den nødvendige kulturelle konteksten, og oversettelsene kan bli upresise. Grammatiske feil og misforståelser kan svekke søknadens helhet.   

Det anbefales derfor å konsultere med profesjonelle oversettelsestjenester som er eksperter innen språk og kultur. De kan gi deg en nøyaktig og kulturelt riktig oversettelse av søknaden din.  

Sjekkliste: Hvordan oversetter man dokumenter best mulig?

Kort oppsummert 

Denne artikkelen gir deg noen verktøy til å skrive en overbevisende søknad på engelsk ved å oversette den fra norsk. Du må forstå formelle elementer, vektlegge språklige finesser, fremhev hva som gjør deg unik, og forstå kulturelle nyanser.   

Du må også være bevisst på fallgruvene ved bruk av oversettelsesverktøy. Om nødvendig kan du søke profesjonell hjelp for å sikre en feilfri oversettelse. Ved å følge disse retningslinjene, vil søknadsprosessen gå riktig for seg, og vil øke sjansene dine for å imponere internasjonale arbeidsgivere. 

Få hjelp med å oversette: Hva koster oversettelse?

Din Translatør – Din partner for presise oversettelser 

Din Translatør er din pålitelige partner når det kommer til å forbedre søknaden din gjennom presise og profesjonelle oversettelser. Vårt erfarne team av tekstforfattere og translatører sikrer ikke bare lingvistisk korrekthet, men også en kulturelt sensitiv tilnærming som gjenspeiler din personlighet og profesjonalitet.   

Vi tilpasser hver setning for å engasjere arbeidsgivere internasjonalt og sørger for at din søknad skiller seg ut. Fra å bevare den personlige tonen til å unngå misforståelser, er Din Translatør dedikert til å hjelpe deg med å nå nye høyder i din karriere ved å levere oversettelser av høy kvalitet som gir et varig inntrykk.  

Ta kontakt med Din Translatør i dag for en profesjonell oversettelse av dine søknader.