Profesjonell oversetter for norsk–engelsk 

Trenger du hjelp av en profesjonell norsk–engelsk oversetter? Da er du ikke alene. Selv om nordmenn flest kan engelsk, snakker de færreste av oss språket flytende. Er du opptatt av høy språklig kvalitet, kan en profesjonell translatør sørge for nettopp dette. 

Engelsk er et internasjonalt språk, og forstås i store deler av verden. Derfor er norsk–engelske oversettelser noe vi hyppig har bruk for. 

Her er noen tips! 

Forstørrelsesglass: Hva kan en profesjonell norsk-engelsk oversetter hjelpe deg med?

Hva kan en profesjonell norsk–engelsk oversetter hjelpe deg med? 

En profesjonell oversetter med ekspertise innen norsk–engelsk, kan hjelpe deg med å oversette det meste av tekst. Translatøren kan ikke bare hjelpe bedrifter og offentlige etater, men også privatpersoner. 

Det finnes utallige eksempler på når norsk–engelske oversettelser er aktuelt. Translatøren kan blant annet hjelpe deg med å oversette… 

 

 • Norskspråklige websider til engelsk 
 • Dokumenter (inkludert kontrakter, vitnemål, attester og lignende) 
 • Bøker og litteratur
 • Vitenskapelige artikler
 • Brev 
 • Undertekst til TV-serier og filmer 
 • Tekniske tekster 
 • Søknader 
 • Motivasjonsbrev i forbindelse med utenlandsstudier 
   Sjekkliste og tips for deg som trenger hjelp med oversettelse av tekst fra norsk-engelsk

   Skal du oversette norsk–engelsk? Her er noen tips! 

   Enten du har et dokument, nettsted eller noe annet som skal oversettes fra norsk til engelsk, er det visse ting du bør tenke over. Vel, i hvert fall dersom du er opptatt av at resultatet skal bli best mulig! 

   Her er våre beste tips. 

   Profesjonell norsk-engelsk oversetter som hopper hekk

   Velg en profesjonell oversetter fremfor maskinoversettelse 

   En av de største fordelene ved å bruke en profesjonell norsk–engelsk oversetter, er at du sikrer høy kvalitet på oversettelsen. Translatøren har god språklig kompetanse innen begge språk, og sørger for at oversettelsen er på flytende engelsk. 

   Alternativet er gjerne maskinoversettelse. Det betyr for eksempel at du bruker Google Translate eller lignende, og lar kunstig intelligens ta seg av oversettelsen. Dette kan være raskt og ikke minst gratis, men resultatet er ikke alltid like bra. 

   Om du bare trenger å oversette en tekst for eget bruk, er maskinoversettelse kanskje et OK valg. Men er det snakk om viktige dokumenter, søknader eller en webside, er høy kvalitet vanligvis en prioritet. Da er det lurt å la en profesjonell oversetter gjøre jobben. 

   Husk at dersom teksten inneholder norske uttrykk, metaforer eller lignende, vil ikke disse bli oversatt på en god måte gjennom automatisk oversettelse. Den profesjonelle oversetteren har et fortrinn: Menneskelig intelligens, og muligheten for å tilpasse teksten til målgruppen. 

   En profesjonell oversetter med kompetanse innen norsk-engelsk jobber på PC

   Gi oversetteren tydelige instruksjoner 

   Dersom du skal bestille oversettelser fra en profesjonell norsk–engelsk translatør, er det også lurt å utarbeide tydelige instruksjoner. Instruksjonene trenger ikke å være lange, og kan godt være i stikkordsform. 

   Av informasjon som kan være nyttig for oversetteren, kan vi blant annet nevne tidsfrist (deadline) og målgruppe (hvem skal lese teksten?).  Dette gjør det enklere for translatøren å lage en oversettelse som er tilpasset dine behov. 

   Profesjonell norsk-engelsk oversetter viser frem oversettelse

   Hva koster norsk–engelsk oversettelse med profesjonell translatør? 

   Prisen for å oversette tekst fra norsk til engelsk ved hjelp av en profesjonell oversetter, kan variere stort. Det er nemlig ulike faktorer som er med på å avgjøre prisen. Først og fremst vil tekstens lengde (antall ord) ha mye å si. 

   Det er naturlig nok slik at lange og omfattende oversettelsesprosjekter stort sett koster mer enn korte oversettelser. Husk at du kan motta et prisanslag ved å kontakte oversettelsesbyrået, helt uforpliktende. 

   Fire personer samarbeider: Få hjelp av en profesjonell norsk-engelsk oversetter

   Motta hjelp med oversettelse fra norsk til engelsk 

   Leter du etter en profesjonell norsk til engelsk-oversetter? Da kan Din Translatør hjelpe deg! Vi har dyktige og erfarne oversettere som kan oversette alt fra dokumenter og nettsteder på en kvalitetsmessig og effektiv måte. 

   Hos oss kan du se frem til rask leveranse, høy språklig kvalitet og tekster som tilpasses målgruppen.