Oversettelsestjenester

Oversettelsestjenester kan være nyttige å ha når du har behov for å oversette tekstinnhold fra ett språk til et annet. Enten du har en bok, nettside eller dokumenter du ønsker å oversette, kan en profesjonell oversetter (translatør) gjøre jobben for deg.

Her kan du lære mer om hva slags oversettelsestjenester som finnes, hvor mye det koster og hvordan du går frem.

Liste over ulike oversettelsestjenester

Hva slags oversettelsestjenester finnes?

Det finnes utallige oversettelsestjenester, noe som skyldes at det finnes et stort spekter av innhold som kan være nødvendig å oversette. Ulike oversettelsesbyråer har gjerne ekspertise på ulike tjenester innen oversettelser.

Noen har kompetansen som trengs for å kunne utføre medisinske eller tekniske oversettelser, mens andre oversetter mer generelle tekster.

Har du behov for å oversette en eksisterende undertekst til andre språk, er det greit å velge et oversettelsesbyrå som både kan oversette og lage undertekster.

Utvalget av oversettelsestjenester er altså stort, og det finnes noe for ethvert behov. Her er noen av de mest vanlige tjenestene som tilbys innen oversetting: 

 

 • Oversettelse av nettsider
 • Muntlig oversettelse (tolketjenester)
 • Dokumentoversettelse
 • Oversettelser av markedsføringstekster
 • Medisinske oversettelser
 • Oversettelse av undertekster til film/TV
 • Oversettelse av tekniske dokumenter og bruksanvisninger
Bunke med tekst som skal oversettes: Motta oversettelsestjenester på nett

Oversettelsestjenester på mange ulike språk

Foruten ulike oversettelsestjenester, finnes det også mange ulike språk. Forskjellige oversettelsesbyråer har gjerne ekspertise innen ulike språk. Det vanligste er nok å ønske oversettelse av innhold fra norsk til engelsk, eller omvendt.

Engelsk er et språk som forstås i store deler av verden, og dette er også grunnen til at mange ønsker å oversette innholdet sitt til nettopp engelsk. Kanskje du skal søke jobb i utlandet? Da kan det for eksempel være greit å oversette jobbsøknad og CV til engelsk.

Dersom du ønsker å oversette innhold fra norsk til tysk, fransk, italiensk, spansk, arabisk eller kinesisk, er det lurt å finne en oversetter som snakker begge språk flytende. Her er noen av de mest populære språkparene innen oversettelsestjenester:

 

 • Norsk–engelsk
 • Engelsk–norsk
 • Svensk–norsk
 • Norsk–svensk
 • Dansk–norsk
 • Norsk–dansk
Forstørrelsesglass: Hva koster oversettelsestjenester?

Hva koster oversettelsestjenester?

Prisen for oversettelsestjenester varierer mye. Det er nemlig mange faktorer som spiller inn og som kan påvirke kostnadene. Lengden på teksten har for eksempel mye å si, og prisen stiger vanligvis i takt med antall ord.

Pris for tjenester innen oversettelser kan også påvirkes av språk. Dersom du har behov for å oversette en tekst til et språk få oversettelsesbyråer har ekspertise innen, er prisene gjerne litt høyere.

Profesjonelle oversettere som tilbyr oversettelsestjenester knytter sammen mennesker på tvers av språk

Hvordan velge riktig oversettelsesbyrå?

Dersom du har behov for oversettelsestjenester, gjelder det først og fremst å finne et oversettelsesbyrå som kan utføre jobben på en kvalitetsmessig måte. Det er tross alt ønskelig at den oversatte teksten skal ha god flyt og at den er fri for skrivefeil.

Det å oversette en tekst handler ikke bare om å oversette ord for ord. En erfaren og dyktig oversetter vil fokusere på at meningen og innholdet oversettes, og ikke nødvendigvis ordene. Et ordtak på norsk vil for eksempel ikke fungere like bra på engelsk!

Når du skal velge oversettelsesbyrå til de oversettelsestjenestene du har bruk for, kan det også være nyttig å se på pris. Det beste er selvfølgelig å finne gunstige oversettelsestjenester av høy kvalitet. Kvalitet og pris trenger ikke nødvendigvis å gå på bekostning av hverandre.

Motta oversettelsestjenester av Din Text

Motta hjelp med oversettelser

Oversettelsestjenester kan være så mangt, og inkluderer alt fra oversettelse av bøker, nettsider og dokumenter, til undertekst og reklametekst. Mange privatpersoner ønsker også hjelp med oversettelse av CV, jobbsøknader, motivasjonsbrev og lignende.

Din Translatør tilbyr de fleste tjenester innen oversettelser, og kan hjelpe deg med å oversette tekst raskt, effektivt og til en god pris. For oss er det viktig å alltid levere oversettelser av høy kvalitet, enten det er fra norsk til engelsk eller på andre språk.

Kontakt oss i dag om du har spørsmål om våre oversettelsestjenester!