Oversette tekst på bilde

Det å oversette en bildetekst er ikke komplisert i det hele tatt, men hva gjør man dersom teksten man vil oversette står på et bilde slik at man ikke kan kopiere teksten som man vanligvis ville gjort?

Det kan høres litt vanskelig ut å oversette en tekst som står på et bilde. Vi skjønner at noen synes det, men det er egentlig ikke ille som det høres ut. Når man skal oversette en tekst som står på et bilde, er det viktig å være løsningsorientert! 

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette temaet. Her vil vi gi deg noen tips til hvordan du kan løse dilemmaet med å oversette tekst på et bilde.

En person som hopper over hekk

Tekst i bildeformat kan oversettes

Har du noen gang vært på ferie i for eksempel Tyrkia og sett et veiskilt med en tekst som hørtes skikkelig kul ut, men så er du ikke helt stø på det tyrkiske språket enda? Det er du garantert ikke alene om! 

Når slike situasjoner oppstår, er det ikke uvanlig at folk kommenterer det til en i reisefølget sitt og trekker på skuldrene før de fortsetter i retning av målet. Men det mange ikke er klar over, er at man ikke trenger å gjøre det, for det er faktisk mulig å oversette tekst i bildeformat også!   

Personer som samarbeider

Flere måter å oversette på

Hvis man har havnet i en situasjon hvor man ønsker å oversette en tekst i bildeformat, så er det viktig å være løsningsorientert. For det finnes faktisk flere måter man kan oversette denne teksten på! 

Nedenfor vil vi gå nærmere inn på noen av alternativene du har til rådighet i forbindelse med det å oversette tekst på bilder!

Et forstørrelsesglass

Apper med oversettelsesfunksjon

Det er én ting mange ikke vet eller tenker over i øyeblikkets hete, og det er at de faktisk kan bruke mobilen sin til det.

Mange tenker at man er nødt til å være tilkoblet til Internett for å kunne oversette noe, og at det bare er å droppe fordi dataroaming i utlandet er dyrt. Hvis du har lyst til å bruke apper som Safari og Mail til å oversette teksten på bildet, så er du avhengig av Internett-tilkobling. 

Men det finnes også apper på telefonen din som har en egen oversettelsesfunksjon. Det gjelder for eksempel Kamera-appen, og den kalles Tekst i objektivitet! Men det forutsetter at mobilen din er en modell som støtter denne funksjonen. 

Men det beste med oversettelsesfunksjonen, er at mobilen ikke trenger å være koblet til Internett for å bruke den.

En person som viser frem sitt arbeid

Oversett teksten selv

Men det er naturligvis ikke slik at du er avhengig av teknologi for å oversette teksten på et bilde. Du kan også prøve å gjøre det selv!

Hvis språkkunnskapene dine i kildespråket ikke er så gode, så kan det hende at du kjenner noen som snakker språket bedre enn deg. Kanskje det finnes noen i reisefølget ditt (hvis du er på tur et sted) som vet hva det betyr? Vi skjønner at du kanskje synes at det er litt flaut, men det skader faktisk ikke å spørre!