Oversette hekleoppskrift fra engelsk til norsk

Fikk du strikkedilla i løpet av pandemien, og brukte det til å få timene til å gå når dagene var på det mørkeste? Nå står vi i enden av tunnelen, og du føler kanskje at det er på tide å ta en liten pause fra strikkingen? Etter 1,5 år er det en helt naturlig tanke!

Men etter 1,5 år er det nok ikke bare bare å legge fra seg strikkepinnene. Om du føler at du trenger en pause fra strikkingen, men ikke ønsker å legge håndarbeidet helt bort, så vil du kanskje prøve deg på noe nytt? Da kan du kanskje prøve deg å lære deg å hekle! 

Strikkeoppskrifter finnes på både engelsk og norsk, og slik er det også med hekleoppskrifter. Årsaken til det er at hekling er noe kvinner og menn over hele verden driver med. Kanskje sitter det en kvinne i et annet land som har brukt strikking, hekling eller annet håndarbeid som en livline i pandemien på samme måte som deg?

Hvis du imidlertid ikke er så god i engelsk, så kan det hende at du synes at den engelske hekleoppskriften er vanskelig å forstå. Da er i så fall denne artikkelen for deg, for den skal handle om hvordan man oversetter en hekleoppskrift fra engelsk til norsk!

Et forstørrelsesglass

Hva er hekling?

Hekling har ganske mange likheter med strikking. For eksempel så er både strikking og hekling håndarbeidsteknikker. Begge teknikkene tar utgangspunkt i garn og brukes til å fremstille forskjellige tekstiler. Det kan være både klær og andre mindre elementer!

Det er imidlertid en liten, men veldig viktig detalj som skiller hekling fra strikking. For å kunne strikke noe, er du avhengig av to strikkepinner for å komme noen vei. Men for å drive med hekling trenger du kun én heklenål i tillegg til tråden tekstilen lages av.

Det finnes forskjellige begreper som brukes om hekling, og gjeterstrikk er ett av dem.

En bunke med dokumenter

Engelske og norske hekleoppskrifter

Hekleoppskrifter kommer i forskjellige innpakninger. Det finnes korte og enkle hekleoppskrifter, men det finnes også lengre og langt mer avanserte hekleoppskrifter. 

En hekleoppskrift er imidlertid så mye mer enn bare en vanlig tekst. Innholdet i teksten er nemlig veldig teknisk, og man er nødt til å kunne teknikken for å være i stand til å få noe meningsfullt ut av den. Men det innebærer også at en visst nivå av språkkunnskaper.

Det er nemlig ikke bare vanskelighetsgraden som varierer i forbindelse med hekleoppskrifter. Hekleoppskrifter kommer nemlig i både på norsk og engelsk. Det finnes naturligvis også oppskrifter på andre språk, men det er denne språkkombinasjonen vi skal fokusere på i denne artikkelen.

Personer med hver sin puslebrikke

Engelske hekleuttrykk

En hekleoppskrift er naturligvis proppfull av forskjellige hekleuttrykk. Hekleuttrykkene kan være på både norsk og engelsk, så om engelsk ikke er din sterkeste side kan det fort bli litt utfordrende å hekle etter en engelsk hekleoppskrift. 

Nedenfor skal vi ta en titt på forskjellige hekleuttrykk som du kan komme over i en engelsk hekleoppskrift. Vi vil også inkludere hvordan de forskjellige uttrykkene forkortes på både norsk og engelsk, og det er det engelske ordet som kommer først: 

  • Chain (ch) oversettes til Luftmaske (lm)
  • Double crochet (dc) oversettes til Fastmaske (fm)
  • Treble (tr) oversettes til Stav (st)
  • Double treble (dt) oversettes til Dobbelstav (dst)
  • Half treble (htr) oversettes til Halvstav (hst)
  • Slip stitch (ss) oversettes til Kjedemaske (kjm)
  • Triple treble (ttr) oversettes til Tredobbelstav
  • Quadruple treble (qtr) oversettes til Firedobbelstav
  • Yarn over hook (yoh) oversettes til Kast
  • Group (grp) oversettes til Gruppe
  • Miss oversettes til Hopp over
  • Loop/Loops (lp/lps) oversettes til Løkker
  • Round oversettes til Runde
  • Row oversettes til Rad
  • Space/Spaces (sp/sps) oversettes til Mellomrom
  • Turning chain (t-ch) oversettes til Luftmaske som brukes til å snu
  • Work off oversettes til Hekle sammen
Tre penner

Få hjelp til å oversette hekleoppskriften din!

Har du en hekleoppskrift på engelsk, men språket står i veien for at du klarer å gjøre det du er aller best til? Da har du kommet til riktig sted!

Hos Din Translatør jobber det dyktige konsulenter som har god erfaring med både oversetting og tekstforfatting. Her vil du med andre ord få god hjelp til å oversette hekleoppskriften din uavhengig av hvor kort eller lang den er.

Ved å ta kontakt med oss i dag, så vil du få de første 500 ordene helt gratis!