Oversette bilder? Ja, det er faktisk mulig! 

Det å oversette bilder er praktisk dersom du har et bilde som inneholder tekst på et annet språk. Er du for eksempel på en restaurant i Japan, og sliter med å forstå menyen? Ved å ta et bilde av menyen, kan du få den oversatt på få sekunder.  

Her forklarer vi deg hvordan det fungerer, og hvilke programmer/apper du kan bruke! 

Oversett med kamera ved hjelp av OCR 

Optical Character Recognition (OCR) er en type teknologi som gjør det mulig for programmer å tolke skriftinnhold i bilder. Når dette er gjort, kan innholdet konverteres til digital tekst. Teksten kan også oversettes til et annet språk om ønskelig.  

Fordelen med OCR, er at du ikke trenger å manuelt skrive det du ser på bildet inn i for eksempel Google Translate. Dette er kanskje spesielt nyttig dersom det er snakk om språk som benytter andre alfabeter enn det latinske.  

Apper og programmer som lar deg oversette bilder 

Det finnes mange apper som kan hjelpe deg med å oversette bilder, eller nærmere bestemt teksten i disse. Appene er som regel tilgjengelig for de fleste operativsystemer, som for eksempel iOS og Android. Mange av appene er dessuten gratis.   

Hvilket program eller app som passer best for deg, avhenger litt av hvilket språk som skal oversettes. Noen oversettelsesverktøy egner seg kanskje bedre for kinesiske skrifttegn enn andre!  

Google Oversetter 

Den mest kjente appen som lar deg oversette bilder, er Google Oversetter (Google Translate). Appen er kostnadsfri, og lar deg oversette tekst i bilder til omkring 100 språk. Dette gjør du enkelt ved å skanne bildet med kameraet ditt.  

Foruten å skanne bilder for tekst som skal oversettes, kan du laste opp bilder fra biblioteket ditt. Praktisk om du for eksempel har tatt bilde av en uforståelig restaurantmeny!  

Microsoft Translator 

I likhet med Google Oversetter, er Microsoft Translator en gratis app som lar deg oversette bilder. Med denne appen kan du oversette bildetekst til omkring 70 ulike språk. Denne appen kan ikke skanne teksten i bildene som Googles app, men kan tolke bilder du allerede har tatt.  

Hvis du skal være et sted uten mobildata eller Wi-Fi, kan du laste ned språk slik at appen kan brukes offline.  

Waygo 

Dersom du skal oversette bilder med japansk, kinesisk eller koreansk skrift, er Waygo et godt valg. Appen gir deg mulighet for visuelle translasjoner i sanntid via smarttelefonen. Den er for øvrig mulig å bruke i offline-modus, noe som er et pluss.  

Merk deg at appen ikke gir deg tilgang på mer enn ti daglige oversettelser i gratismodus. Du kan imidlertid betale for flere oversettelser, om ønskelig.  

Abbyy TextGrabber + Translator 

Abbyy TextGrabber er en annen app som enkelt lar deg oversette bilder som inneholder tekst. Teksten digitaliseres, og kan deretter oversettes til mer enn 60 språk. Dette inkluderer tysk, kinesisk, portugisisk, fransk, russisk, koreansk og gresk.  

Appen er tilgjengelig for både Android og iOS, og kan brukes online og offline. Totalt er ti språk tilgjengelige i offline-modus.  

i2OCR 

Dersom du har behov for å oversette bilder som inneholder tekst, er også i2OCR et supert valg. Verktøyet kan brukes i nettleseren, og lar deg oversette mer enn 100 språk. i2OCR er blant annet velegnet til arabisk skrift.  

Det kan også nevnes at verktøyet er gratis, og at det lar deg redigere og formatere teksten om ønskelig.  

Naver Papago 

Verktøyet Naver Papago støtter 13 ulike språk, inkludert kinesisk, tysk, japansk, vietnamesisk, indonesisk, koreansk og fransk. AI-oversetteren lar deg oversette tekst fra bilder, og egner seg spesielt godt til asiatiske skrifttegn.  

Naver Papago er blant annet tilgjengelig på iOS og Android, og finnes i Google Play og App Store. 

Fire personer samarbeider: Få hjelp av en oversetter i Oslo

Motta hjelp med å oversette bilder 

Det er ikke alltid man får til å oversette bilder ved hjelp av apper eller programmer. I så fall kan det være nyttig å få hjelp av en profesjonell oversetter. Din Translatør hjelper deg med små og store oversettelser, og sørger for at oversettelsen blir presis og god.  

La oss hjelpe deg – og finn ut hva teksten på bildet betyr!