Eksporthåndboken

Eksporthåndboken er et nyttig hjelpemiddel for bedrifter som ønsker å lykkes med internasjonalisering. Når selskapet ditt skal etableres i det store utland, er du avhengig av å sette deg godt inn i alt av regler og betingelser. Disse får du oversikt over i håndboken.

Her er alt du trenger å vite om eksporthåndboken og hvordan den kan hjelpe deg ved internasjonalisering!

Forstørrelsesglass: Hva er eksperthåndboken?

Hva er Eksporthåndboken?

Eksporthåndboken er et informasjonsskriv som er utarbeidet av Innovasjon Norge, og gir bedriften din oversikt over både regelverk, lover og rammebetingelser som gjelder ved eksport til nye markeder.

Ifølge Innovasjon Norge selv, er Eksporthåndboken en nyttig veiviser når du skal etablere deg på verdensmarkedet.

Liste over innhold i eksperthåndboken

Innhold i Eksporthåndboken?

I Eksporthåndboken finner du mange nyttige guider, og all informasjonen du trenger å vite om i forbindelse med internasjonalisering av bedriften din. Du kan blant annet lese utdypende guider og informasjon om følgende: 

  • Finansiering ved internasjonal satsing
  • Programmer og kurs for deg som vil lære mer om internasjonal satsing og eksport
  • Internasjonal profilering
  • Rådgivning vedrørende eksport
  • Informasjon om ulike markeder (inkludert tollsatser, krav og regelverk)
  • Eksportguider
  • Markedsmuligheter

I Eksporthåndboken kan du blant annet lære mer om hvilke krav og tollsatser som vil gjelde for dine aktuelle produkter i ulike internasjonale markeder.

Ved å kikke på markedsmuligheter kan du også lære mer om hvorvidt det faktisk er behov for tjenestene eller produktene dine i utlandet. Innovasjon Norge har kontorer rundt omkring i verden, og herfra rapporteres det om hvilke markedsmuligheter som finnes.

Profesjonelle som internasjonaliserer bedriftene sine: Eksperthåndboken er til god hjelp

Hvorfor bruke tjenesten?

Den kanskje viktigste grunnen til at bedrifter bør bruke Eksporthåndboken, er at man kan vurdere hvor stor risiko det er å starte opp i utlandet. Risikovurdering for ulike markeder kan være gull verdt om du er usikker på om planene dine er gjennomførbare.

En annen grunn til å bruke Eksporthåndboken, er at bedriftseiere kan bedre egen markedskunnskap – noe som er helt essensielt om man skal lykkes med internasjonalisering.

Du kan lese om etablering i 190 ulike utenlandske markeder, og får detaljert informasjon om hvilke regler som gjelder i de ulike landene.

Gründere som leser eksperthåndboken på datamaskinene sine

Er Eksporthåndboken gratis?

Ja! Du finner Eksporthåndboken på nettsiden til Innovasjon Norge, og det koster ingenting å bruke den. Du får blant annet gratis tilgang på informasjon om regelverket og rammebetingelsene som gjelder ved etablering i utlandet.

Tidligere var ikke Eksporthåndboken gratis, og bedrifter måtte betale for å laste ned på nett. Mange synes det er flott at tjenesten nå er gratis, slik at de kan vurdere mulighetene for å lykkes i utlandet uten dyre ekstrakostnader.

Forretningsmann som lykkes i utlandet takket være eksperthåndboken

Hva skal til for å lykkes i utlandet?

Det er mye som skal tas hensyn til dersom bedriften din skal etablere seg i utlandet. Først og fremst bør du undersøke at det faktisk er behov for tjenestene eller produktene dine, noe Eksporthåndboken kan hjelpe deg med.

Du må også sette deg inn i lovverk, regler og toll – for å nevne noe. I tillegg til formalitetene, er det også viktig å huske på at du sannsynligvis må tilpasse bedriftens nettsider, bruksanvisninger, annonsetekster og lignende til den nye målgruppen din.

En nettside eller bruksanvisning på norsk vil for eksempel ikke være til stor nytte for en engelskspråklig målgruppe. Derfor bør du blant annet oversette bedriftens tekster, enten det er snakk om markedsføringstekst, produktbeskrivelser eller nettsiden. Det finnes gode oversettelsestjenester du kan bruke!

Et annet tips er å ha is i magen. Det er ikke nødvendigvis slik at bedriften din vil få mange kunder med en gang. Du må etablere bedriften godt, markedsføre den og gjøre den nye målgruppen obs på at produktet og tjenestene eksisterer.

Få hjelp med oversettelse og lær mer om eksperthåndboken

Motta hjelp med oversettelse

Eksporthåndboken er et praktisk hjelpemiddel når du planlegger å etablere bedriften din i utlandet. Dersom du skal eksportere varer eller starte en avdeling i et annet land, er det blant annet viktig å sette seg inn i lover og regler.

Skal man lykkes med å nå ut til en fremmedspråklig målgruppe, er det også nødvendig å oversette nettsiden, produktbeskrivelsene, reklametekster og lignende. Oversettelse av bedriftens tekster kan være tidkrevende, men det finnes hjelp å få.

Din Translatør har språkkyndige og dyktige oversettere som kan oversette alt fra nettsider til annonsetekster. Vi kan blant annet oversette fra norsk til engelsk, slik at du når ut til markeder mange steder i verden.

Kontakt oss i dag for hjelp!